torsdag den 9. september 2010

Dansk kultur og identitet

Dansk kultur

Dansk kultur er baseret på traditioner og på værdier.

I Danmark er vi stolte af vores kultur, selv om vi alle sammen har forskellige tilgange til, hvad kultur egentlig er for noget.

Et kernebegreb i dansk kultur blandt almindelige danskere er begrebet hygge. Hygge er en følelse, som opstår i fællesskab eller når man er alene, og er kendetegnet ved at man føler sig godt tilpas og slapper af.

Dansk kultur kan være alt lige fra at være passioneret fodboldtilskuer til at nyde en stille digtoplæsning på en café en torsdag aften. Kultur er både noget man kan gå til; f.eks. teater eller koncerter, men kultur er også noget som opstår mellem mennesker. Der kan f.eks. være en særlig kultur på en arbejdsplads, som gør at de ansatte taler til hinanden på en bestemt måde.

Det kan også være en særlig kultur i en familie, som bunder i nogle gamle traditioner. Men først og fremmest er kultur noget, som mennesker er med til at skabe; hver dag og hele tiden.

Danmark er et demokratisk samfund med frihed, ansvar og muligheder for alle - uanset køn, hudfarve, kulturbaggrund og livsopfattelse. Alle kan tænke, tale og skrive frit, danne foreninger og dyrke en religion eller et andet livssyn. Den enkeltes personlige frihed og ligeværd er grundlæggende i det danske samfund – kun begrænset af ansvaret for at respektere andres tilsvarende krav på frihed og ligeværd
.

Link til blog om dansk kultur
Visit Denmark
Film Visit Denmark
I Danmark er jeg født - Isam B

Ingen kommentarer:

Send en kommentar