torsdag den 16. december 2010

Colombia v/Nana

Det første man tænker når man siger Colombia er for det meste: kokain, korruption og kaffe. Det er desværre stadig det Colombia er mest kendt for. Colombia står for 90 % af USA s kokain import. Man skal derfor også forberede sig på at man skal igennem et meget gennemgående sikkerhedstjek hvor efter man afgiver sit fingeraftryk.
Udover det er Colombia et fantastisk land at besøge. Det er et meget smilende folk og man skal ikke være bange for at komme i nærkontakt. Den typiske måde at hilse på er kys på kinden. Ved forretning forekommer dette kun ved forretning mellem kvinder.
Det er en meget maskulin kultur der hersker i Colombia, der er stort hierarki i Colombia. Der er mange fattige og få rige. 
Hvis man vil besøge Colombia skal man gøre sig klar på om man kun vil se det smukke eller om man også vil se slummen. Hovedstaden er et pragteksemplar på hvor smukt landet kan være og samtidig hvor forfærdelig det kan se ud. Man skal ikke meget udenfor midtbyen før det hele begynder at falde fra hinanden.
Colombia er et spansktalende land med mange dialekter. Det hedder Colombiansk. Hovedstaden er Bogotá. Det er et multiaktivt land. Tiden betyder ikke det samme som det gør i vesten. Dette er vigtigt at huske på hvis man skal lave forretning med Colombia.
En multiaktiv kultur betyder at man gør mange ting på én gang, holder sig ikke til tidsplaner og skemaer, privatliv og arbejdsliv kan godt blandes, der er et voldsomt kropssprog, der udover afbryder de gerne, de er ofte udadvendte.
En af de colombianske værdier er familie. Familierne er ofte store og de holder tæt sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar