onsdag den 15. december 2010

Sydafrika af Michelle

Sydafrika.

Sydafrika
Historie:
Vigtige årstal:
  • 4. århundrede - bantu-stammen ankommer i norden
  • 1488 Bartolomeu Dias runder Kap Det Gode Håb
  • 6. april 1652 - hollænderne opretter en handelsstation ved Kap Det Gode Håb
  • 1797 briterne ankommer
  • 1910 forening og selvstyre (dominion)
  • 1948 apartheid
  • 1961 republik
  • 1994 frihed og demokrati
  • 2010 VM i fodbold for første gang i Afrika
Man kan b. la. Se det fængsel som deres første folkevalgte præsident sad i, på Robben Island, som b. la. Er kommet på UNESCOs Verdensarvliste, så her er der bestemt noget hvis man er til historiske seværdigheder.

Politik:
Sydafrikas første demokratiske parlamentsvalg afholdtes den 27. april 1994. Nationens første folkevalgte præsident blev den da 75-årige Nelson Mandela.
Sydafrika har et tokammersparlament: Overhuset "National Council of Provinces" med 90 medlemmer. Underhuset "National Assembly" med 400 medlemmer, hvor lederen af denne er landets præsident. Medlemmerne af underhuset repræsenterer Sydafrikas befolkning ved at halvdelen af stemmerne stammer fra den nationale liste og de resterende fra provinslisten. 10 medlemmer fra "National Assembly" bliver valgt til at repræsentere hver enkelt provins i overhuset. Sydafrika ledes af "African National Congress" med Jacob Zuma som deres leder. "African National Congress"'s største konkurrent er "Democratic Alliance Party"
Magtdistance:
Magtdistancen er meget stor i Sydafrika. De rige viser meget tydeligt at de er rige, de rige er dem som der har magten, og de gør meget ud af hvordan andre skal opfatte dem. Og hvordan andre skal behandle dem. Hvis man kigger på nedenstående diagram kan man se at Sydafrika er et land som er, på en måde, ret meget individualistiske. Det er en del af deres natur som mennesker, at udvise at de kan passe på dem selv og at de kan klare sig i den ”store verden”. Desuden skal de hele tiden bevise overfor resten af verden at de sagtens kan klare sig selv.
Den høje magtdistance gør at, man som turist bliver overdynget af mange mennesker, de er glade og fulde med energi. De vil gøre næsten alt for at man føler sig tilpas i deres land, de er meget villige til at invitere en ind i deres hjem så man kan se hvor godt de lever.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar